У мережі активізувалися шахраї, які пропонують українцям «допомогу» від міжнародних організацій

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України попереджає внутрішньо переміщених осіб про активізацію шахраїв, які пропонують "допомогу" нібито від міжнародних організацій.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі.

"У соціальних мережах і телеграм-каналах знову активізувалися шахраї, які нібито пропонують допомогу для внутрішньо переміщених осіб від міжнародних організацій", - ідеться у повідомленні.

Також аферисти створюють фішингові сайти, які за інтерфейсом нагадують сайти для оформлення соціальних виплат, зокрема єПідтримки, допомоги від ЄС, різних програм благодійних фондів.

Читайте також: Крали гроші з рахунків жителів ЄС: українські та чеські правоохоронці затримали банду шахраїв

"Вкотре нагадуємо, що вся інформація про отримання допомоги від міжнародних донорів публікується виключно на офіційних сайтах державних органів та міжнародних організацій", - зазначили у Мінреінтеграції.

У міністерстві зауважили, що на офіційному ресурсі можуть запитати анкетні дані та номер банківського рахунку. Але міжнародний донор ніколи не буде просити надати дані щодо банківської картки. Тому у жодному разі не можна надавати номер банківської картки, CVV-код і PIN-код.

Про випадки шахрайських дій Мінреінтеграції закликає повідомляти Національну поліцію за номером: 102.

Читайте також: Українські та польські правоохоронці викрили шахраїв, які заробляли на «евакуації» з Бахмута

Як повідомляв Укрінформ, Товариство Червоного Хреста України застерегло українців щодо шахраїв, які пропонують громадянам "виплати" після сплати за "юридичні послуги".