Педагоги надаватимуть психологічну підтримку: Рада ухвалила закон про підвищення кваліфікації

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає підвищення кваліфікації педагогічних працівників у питанні надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу.

Про це народний депутат Ярослав Железняк ("Голос") повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними парламентарія, за ухвалення Закону "Про внесення змін до статті 51 Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників у питанні надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу" (№8378) проголосували 299 народних депутатів. 

Згідно з документом, не менше 10% від загальної кількості академічних годин, передбачених законодавством для підвищення кваліфікації педагогічних працівників, мають бути спрямовані на вдосконалення знань, умінь і практичних навичок у питанні надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу.

Читайте також: В Україні стартує черговий етап сертифікації вчителів - МОН

На думку авторів, це сприятиме ранньому виявленню ознак психологічної травми та інших психологічних станів, запобіганню появі вторинної психологічної травми, посттравматичного стресового розладу, тривожних розладів і депресій, девіантної поведінки, а також профілактиці суїциду серед дітей, які пережили психотравмуючі події. 

Як повідомлялося, у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я з ініціативи Олени Зеленської стартувала комунікаційна кампанія, мета якої – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть українцям дбати про свій внутрішній стан.