Суд обрав запобіжний захід учаснику угрупування, яке очолював колишній голова Фонду держмайна

Вищий антикорупційний суд обрав учаснику злочинного угрупування, яке очолював колишній голова Фонду держмайна, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 5 млн грн застави.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

24 березня за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому раднику голови ФДМУ - учаснику злочинної організації, яка протягом 2019 – 2021 років заволоділа понад 500 млн грн коштів держпідприємств, зокрема «Одеського припортового заводу» та «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії».

Читайте також: Приватизація: Фонд держмайна за тиждень провів десять аукціонів на понад ₴250 мільйонів

Суд частково задовольнив клопотання та застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 5,368 млн грн застави.

У разі внесення застави на особу будуть покладені такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у кримінальному провадженні. Також він має здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії запобіжного заходу – до 20 травня 2023 включно.

Читайте також: Цьогоріч Фонд держмайна залучив від приватизації 1 мільярд гривень

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційної палати ВАКС протягом п’яти днів з дня оголошення судового рішення.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому голові Фонду державного майна України повідомили про підозру в створенні злочинного угрупування, яке протягом 2019 – 2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів великих держпідприємств.

Як відомо, Фонд держмайна з вересня 2019-го по лютий 2022 року очолював Сенниченко Дмитро Володимирович.