Сезон грипу: вже перехворіли близько двох мільйонів українців, МОЗ фіксує смертельні випадки

Від початку епідсезону на грип та ГРВІ перехворіли близько 2 мільйонів українців, МОЗ фіксує смертельні випадки. Проте в жодній області не зафіксовано перевищення епідемічних порогів.

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю на ютуб-каналі UNICEF Ukraine.

«Епідемічний сезон по грипу, який зараз, я би назвав його з одного боку спокійним, тобто ми не фіксуємо перевищення епідемічних порогів… Станом на сьогодні в жодній області України не перевищено епідемічних порогів по грипу. Але захворюваність тримається на доволі високому рівні, і вже перехворіло на грип та ГРВІ близько 2 мільйонів українців», - сказав він.

Кузін додав, що цього року фіксують смертельні випадки внаслідок грипу, хоча минулого року летальних випадків не було зафіксовано. Тобто цього року грип протікає важче.

Читайте також: В Україні циркулює 12 підтипів штаму Омікрон - МОЗ

Водночас головний державний санітарний лікар закликав вакцинуватися від грипу.

Як повідомлялося, 27 січня Кузін заявив, що із початку епідсезону, тобто з жовтня 2022 року, на грип та ГРВІ перехворіло 1,8 млн українців, зафіксовано вісім летальних випадків внаслідок ускладнень грипу.