Епіфаній просить Папу Римського, щоб той закликав християн світу молитися про перемогу України

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній звернувся до Папи Римського Франциска з проханням 24 лютого закликати християн світу до молитви про мир та перемогу для України.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ, передає Укрінформ.

«Разом з нашою країною, з нашим народом ми переживаємо трагедію війни, яку росія принесла на нашу землю. Між нами є ті, хто безпосередньо постраждав від російської агресії та її наслідків. Водночас всі ми є свідками страждань, горя, руйнувань, непоправних втрат, яких щодня зазнає український народ від дій агресора. Ми знаємо, наскільки Ваш голос, як глави Католицької Церкви, важливий для сотень мільйонів християн у всьому світі та для всіх людей доброї волі. Він важливий і для України, де рани відкриті та кровоточать, а тому серця і душі особливо чутливі», - сказав Епіфаній.

Він подякував Папі Римському за молитву про Україну та попросив закликати християн світу «до посту і молитви про перемогу правди і справедливий мир для України 24 лютого – в день, коли рік тому розпочалася велика агресія проти нашої країни».

Читайте також: Папа Римський уперше зустрівся з очільниками українських церков

«Ми щиро вдячні Вашій Святості за заклики виявляти милосердя до біженців, надавати гуманітарну допомогу потребуючим. Ми дякуємо всім громадам та інституціям Католицької Церкви, всім вірним, хто зробив і продовжує робити добрі справи для нашого стражденного народу», - додав Предстоятель ПЦУ.

Під час зустрічі Епіфаній презентував Папі Франциску скульптурну металеву копію «Великого бурштинового серця України». На момент вторгнення «Бурштинове Серце» зберігалося в Бучі та протягом часу окупації росіянами цього міста було закопане в землю і так врятоване від викрадення.

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск вперше зустрівся з делегацією Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.