«Український мартиролог ХХ» поповнився даними ще про 721 репресованого

База даних «Український мартиролог XX століття» поповнилася картками ще про 721 особу, яка зазнала репресій за радянських часів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна архівна служба у Фейсбуці.

«Під кінець грудня база даних «Український мартиролог XX ст.» поповнилася картками ще про 721 постраждалу особу, в тому числі 80 новими фотодокументами», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів опрацював інформацію держархівів Дніпропетровської, Одеської, Закарпатської областей.

Тепер в «Українському мартиролозі XX століття» для широкого кола користувачів доступна інформація про 103 562 репресовані особи.

Ознайомитися з даними можна за посиланням.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка «Биківня в документах і пам’яті»

Як відомо, «Український мартиролог ХХ ст.» – це інформаційно-пошуковий інтернет-проєкт, розміщений на офіційному порталі Державної архівної служби України. Він містить стислу інформацію про жертв репресій 1920-1950-х років: фотопортрет або кілька світлин, ім’я особи та коротку характеристику роду занять, дати життя, відомості щодо реабілітації, посилання на архів, де зберігаються архівно-слідчі справи та інші дотичні матеріали.

Фото: Держархів