З початку війни Укрпошта виплатила українцям ₴2 мільярди допомоги

З початку повномасштабної війни поштовий оператор «Укрпошта» виплатив українцям понад 2 млрд грн фінансової допомоги від держави та міжнародних організацій.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі компанії.

«Укрпошта - наразі єдина структура, яка за рахунок пересувних відділень має можливість однією з перших дістатися деокупованих районів, щоб там видати пенсії та соціальні виплати місцевому населенню», - зауважив заступник генерального директора Укрпошти з розвитку мережі Дмитро Поліщук.

Зазначається, що першим проєктом фінансової підтримки населення стала видача разової допомоги пасажирам евакуаційних потягів. З його початку в травні 2022 року видано понад 63 млн грн допомоги від держави для майже 27 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Також, починаючи з вересня, компанія розпочала співпрацю з Товариством Червоного Хреста України щодо видачі разової грошової допомоги і виплатила майже 38,2 млн грн фінансової допомоги. Виплати проходять у Харківській, Херсонській та Донецькій областях. Найбільше – понад 28,77 млн грн – виплачено на Харківщині.

Пізніше Укрпошта розпочала співпрацю з УВКБ ООН, запустивши фінансову програму строком на три місяці, щоб ВПО завдяки виплатам могли задовольнити базові потреби. В її межах компанія здійснила понад 65,5 тис. переказів на суму майже 590 млн грн.

З березня Укрпошта в співпраці з Міжнародною організацією з питань міграції розпочала видачу грошової допомоги соціально вразливим категоріям осіб, а з вересня – також усім українцям, що проживають на деокупованих територіях. З початку запуску виплачено майже 466 млн грн, з яких 5 млн грн - мешканцям деокупованих міст і сіл.

Крім цього, Укрпошта співпрацює з низкою міжнародних гуманітарних організацій та благодійних фондів, які працюють над подоланням гуманітарної кризи на деокупованих територіях. У рамках цієї роботи здійснено понад 20 тис. переказів на майже 200 млн грн.

Читайте також: Укрпошта відкрила перше стаціонарне відділення у звільненому Куп’янську

Як повідомлялось, АТ «Укрпошта» обрали «Провайдером року» за версією світової премії Parcel and Postal Technology International Awards 2022.