У понеділок відбудеться флешмоб для школярів до Дня психічного здоров’я

В Україні у понеділок, 10 жовтня, відбудеться всеукраїнський флешмоб для школярів до Дня психічного здоров’я.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

“Всеукраїнський флешмоб #спільно_дбай для закладів освіти спрямований на те, щоб долучити максимальну кількість школярів до здобуття знань про підтримку власного психічного здоров'я та має на меті встановити національний рекорд України”, - ідеться у повідомленні.

Ініційована дружиною Президента Оленою Зеленською Національна програма психічного здоров'я та психосоціальної підтримки дала імпульс для того, щоб тема психічного здоров'я посіла важливе місце у порядку денному – держави, неурядових організацій, донорів, міжнародних організацій, які працюють в Україні. Актуалізація теми сприяє формуванню культури піклування про психічне здоров'я, професійному зростанню фахівців, напрацюванню експертизи. Збільшується кількість організацій та проєктів, які надають послуги та допомагають людям.

Для участі у флешмобі потрібно відтворити руханку психологині Світлани Ройз, яку записав лідер Руху Junior, телеведучий Олександр Педан. Покроковий план дій для участі можна знайти тут. Завантажити посилання на опублікований відеозапис руханки потрібно у цій формі.

У МОН поділилися корисними посиланнями від Ройз, які можуть бути використані педагогами для підготовки до тематичного уроку: “Твоя сила”, “Ресурсний календар”, “Дихальні картки”, “Картки сили”, “Ресурсна скриня”, “Освіта під час війни”.

Також для перегляду доступний запис вебінару “Психічне здоров’я дітей та його захист”.

Читайте також: Україна та Бельгія посилюють співпрацю у сфері психічного здоров’я

Як повідомляв Укрінформ, створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки було анонсовано наприкінці травня.