Удар по гуманітарній колоні, "мертві" автобуси та спільна молитва

Фото тижня

Україна продовжує протистояти повномасштабному вторгненню рф. Життя під час війни фіксують фотокореспонденти Укрінформу.

Що потрапило в об’єктиви цього тижня – дивіться у добірці світлин.

Фото: Дмитро Смольєнко

Тіло цивільної, загиблої внаслідок російського ракетного удару по гуманітарній колоні. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу, Запоріжжя, 30 вересня 2022 року.

Фото: Микола М’якшиков

Вирва від снаряда у житловому кварталі міста після нічного ракетного обстрілу російських військ, Дніпро, 29 вересня 2022 року.

Фото: Микола М’якшиков

Вибиті внаслідок нічного ракетного удару російських військ вікна у будівлі автовокзалу, Дніпро, 29 вересня 2022 року.

Фото: Микола М’якшиков

Спалені внаслідок російського ракетного обстрілу автобуси в автопарку транспортного підприємства, Дніпро, 29 вересня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Рятувальник на тлі триповерхового житлового будинку, зруйнованого унаслідок чергового ракетного удару, який російські загарбники нанесли по Запоріжжю, 24 вересня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Журналістка ходить по уламках на території гаражного кооперативу, куди влучила російська ракета, Запоріжжя, 26 вересня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Хлопчик на самокаті їде повз знищений парк атракціонів на території центрального парку, куди влучила ракета російських військ, Запоріжжя, 27 вересня 2022 року.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

Правоохоронець під час проведення слідчих дій у звільненому від російських загарбників селі Липці, Харківська область, 24 вересня 2022 року.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

Жителі селища Старий Салтів налагодили переправу на човнах через Печенізьке водосховище. Міст зруйнували Збройні сили України, щоб не дати російським військам просунутися у бік Харкова, Харківська область, 27 вересня 2022 року.

Фото: Сергій Гудак

Військовослужбовці на колінах зустрічають кортеж із тілом 50-річного старшого лейтенанта Армена Петросяна, який загинув, звільняючи Харківську область від російських загарбників, Перечин, Закарпатська область, 25 вересня 2022 року.

Фото: Сергій Гудак

Похорон 46-річного головного сержанта ЗСУ Олександра Пристая, який загинув унаслідок обстрілу під час визволення Харківської області від російських загарбників, Ужгород, Закарпатська область, 24 вересня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Руслан – боєць Мелітопольського окремого батальйону Запорізької територіальної оборони, який нині стримує ворога на запорізькому напрямку, 21 вересня 2022 року.

Фото: Руслан Канюка

Пресофіцер полку "Азов", фотограф Дмитро Козацький (позивний "Орест"), звільнений з російського полону, під час мистецького заходу-аукціону "ДЕ ТИ?" на підтримку Збройних сил України в Українському домі, Київ, 27 вересня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Учасники акції "Поверніть наших героїв" з вимогою звільнити оборонців Маріуполя та цивільних, які наразі перебувають у полоні, на центральній площі міста, Запоріжжя, 25 вересня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Чоловік з дитиною поруч зі скульптурою бронежилета завважки 2,5 тонни, яку встановили волонтери в центрі міста, Запоріжжя, 27 вересня 2022 року.

Фото: Ніна Ляшонок

На Одещині від початку російсько-української війни волонтери переробляють і модернізують старі автомобілі для потреб українських військових. На фото – процес фарбування старого "Москвича", перетвореного на бойовий позашляховик, Одеська область, 27 вересня 2022 року.

Фото: Юрій Рильчук

На території КНП "Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської облради" хірурги американської гуманітарної місії Face to face разом з українськими колегами провели операції для порятунку воїнів та людей, які постраждали під час війни, Івано-Франківськ, 20 вересня 2022 року.

Фото: Євген Котенко

Головний рабин Києва Йонатан Бін’ямін Маркович під час спільної міжрелігійної молитви в межах заходів до Дня пам’яті жертв Бабиного Яру біля символічної синагоги "Місце для роздумів" на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр", Київ, 29 вересня 2022 року.

Фото: Юлій Зозуля

Прочанин-хасид, який прибув для святкування юдейського нового року Рош га-Шана, Умань, Черкаська область, 25 вересня 2022 року.

Фото: Юлій Зозуля

Паломники-хасиди прибули до Умані для святкування юдейського нового року Рош га-Шана, Умань, Черкаська область, 25 вересня 2022 року.

Фото: Юлій Зозуля

До пам'ятника водопровідникові, який у народі ще називають "дядьком Васею", встановленого біля входу до будівлі КП "Черкасиводоканал", приварили імпровізований кулемет із металевої труби з легендарною фразою про "русскій корабль" на ньому та направили "захищати місто", Черкаси, 26 вересня 2022 року.

Фото: Геннадій Мінченко

У різних залах Музею Ханенків показали п'ятигодинну виставу про створення світу "GENESIS. OPERA of Memory in 13 mise-en-scene" від лабораторії сучасної опери Opera Aperta, Київ, 29 вересня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Чоловік з собакою перед будинком, пошкодженим унаслідок чергового ракетного удару, який російські загарбники нанесли по Запоріжжю, 24 вересня 2022 року.

Фото: Юлій Зозуля

Віл у загоні на території Одеського зоопарку, який святкує 100-річний ювілей, Одеса, 23 вересня 2022 року.