У відкритий доступ виклали книжку для дітей про мінну безпеку

Фото

Мінреінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з видавництвом “Ранок” розмістили у відкритому доступі дитячу книжку в вигляді коміксу “Мінна безпека не без Пека”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

“Питання мінної безпеки для громадян є одним із найактуальніших, оскільки велика частина території нашої держави замінована. Діти – особлива аудиторія. Їм необхідні роз’яснення у доступній формі: що таке базові правила поведінки та як діяти в разі виявлення мін та інших вибухонебезпечних предметів”, - ідеться у повідомленні.

Завантажити видання можна безкоштовно за посиланням: 1 частина

Сюжет книжки “Мінна безпека не без ПЕКа” допомагає максимально просто розкрити складну тему у вигляді коміксу. Правильні дії головних героїв у ситуаціях, пов’язаних з мінами чи вибухонебезпечними предметами, стають взірцем для наслідування.

За QR-посиланнями можна перевірити свої знання або переглянути корисне відео. Інтерактивність книжки допоможе в ігровій формі легше засвоїти матеріал.

Завантажити видання можна безкоштовно за посиланням: 2 частина.

Видання рекомендоване дітям від 9 до 13 років та їхнім батькам. Розміщені тут інформаційні плакати допоможуть краще запам'ятати, як слід діяти, знайшовши міни, вибухонебезпечні чи підозрілі предмети. “Дотримання правил поведінки в небезпечних ситуаціях може зберегти життя”, - наголошують автори.

Читайте також: На Чернігівщині тракторист підірвався на міні

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня піротехнічні підрозділи ДСНС виявили, вилучили і знешкодили 3 тис. 976 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 5 авіаційних бомб.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.