Червоний Хрест України на сьогодні роздав понад три тисячі тонн гумдопомоги

Червоний Хрест України почав працювати в надзвичайних умовах ще за місяць-півтора до війни, а надавати гуманітарну допомогу - з «першої секунди» війни.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України Павло Розенко.

«Ми почали свою роботу в надзвичайних умовах ще за місяць-півтора до самого вторгнення. Ми децентралізували склади гуманітарної допомоги, були мобілізовані наші загони швидкого реагування. Фактично з перших секунд вторгнення ворога на територію України наші територіальні підрозділи приступили до роботи», - зазначив Розенко.

Він розповів, що з першого дня війни було розгорнуто структури Червоного Хреста України по всій країні.

Читайте також: Червоний Хрест України допоміг евакуювати на Київщині понад 66 тисяч людей

«На західній Україні ми були з перших днів на пунктах перетину кордону, де наші волонтери надавали медичну, соціальну, гуманітарну, психологічну допомогу людям, які виїжджають за межі країни. У центральній і західній Україні у нас працюють 4 потужні гуманітарні хаби, які розповсюджують допомогу по всій Україні», - сказав Розенко.

За його словами, Червоний Хрест України на сьогодні є найбільшою громадською організацією, яка надає гуманітарну допомогу.

«На сьогодні ми надали понад 3 тис. тонн гуманітарної допомоги і Товариство Червоного Хреста України є на сьогодні найбільшою громадською організацією, яка надає гуманітарну допомогу для цивільного населення в Україні», - наголосив віцепрезидент.

Читайте також: Червоний Хрест України з початку війни допоміг понад 400 тисячам людей

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Внаслідок цього чимало українських регіонів зазнали гуманітарної катастрофи.