В Україні зареєстрували вже 260 тисяч переселенців

В органах соціального захисту України зареєстровано 260 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перед засіданням уряду в п’ятницю, повідомляє Укрінформ.

“Реєстрація внутрішніх переселенців так само триває. Наразі в органах соціального захисту зареєстровано 260 тисяч людей. На основі цієї реєстрації держава виплачуватиме по 2000 гривень дорослому і по 3000 гривень дитині чи особі з інвалідністю. Це будуть щомісячні виплати”, - сказав Шмигаль.

За його словами, щоб їх отримати, необхідно стати на відповідний облік.

“Тому закликаю тих, хто переїхав, хто потребує цього — реєструйтесь”, - звернувся глава уряду.

Також він розповів про ситуацію з житлом для переселенців.

“Програма “Прихисток” працює. Тим, хто прийняв у себе внутрішніх переселенців, ми будемо компенсувати кошти на оплату комунальних послуг. Наразі є вільні та безкоштовні місця для майже 10 тисяч переселенців. Заходьте на державний сайт “Прихисток”. Там ви зможете знайти всю необхідну інформацію”, - розповів Шмигаль.

Як повідомлялося, з метою об’єднання спільних зусиль у забезпеченні наших громадян безпечним прихистком діє соціальний проєкт “Прихисток”, який здійснюється під патронатом Президента України Володимира Зеленського. Це проєкт щодо розміщення українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.