Рада ухвалила закон про реабілітацію постраждалих під час війни росії проти України

Верховна Рада врегулювала забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб, які під час служби, трудової та іншої діяльності, а також внаслідок проживання на відповідній території, отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок збройної агресії рф.

За відповідний закон № 7210 проголосували 318 народних депутатів, повідомляє Укрінформ з посиланням на дані народного депутата із фракції "Голос" Ярослава Железняка.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, поширено дію закону ,,Про внесення змін до Закону України ,,Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні” на осіб, які після оголошення воєнного стану під час служби, трудової та іншої діяльності, а також внаслідок проживання на відповідній території, отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок збройної агресії рф, за умови, якщо такими особами не вчинено кримінальних правопорушень, у частині забезпечення їх медичними виробами та іншими засобами, допоміжними засобами реабілітації на підставі висновків лікарсько-консультативних комісій закладів охорони здоров’я чи рішень військово-лікарських комісій незалежно від встановлення їм інвалідності.

Закон передбачає, що на період дії воєнного стану надається також право вибору таким особам отримувати реабілітаційну допомогу згідно з законодавством України.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ.

В Україні оголошено воєнний стан.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.