Ткаченко закликав не вірити ворожим відео: це вата-шоу для російського споживання

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував відеоролик російської пропаганди начебто про знущання українських бійців з російських військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі.

«Вата-шоу для власного (російського) споживання. Інакше не можна називати відеоролик про знущання начебто українських бійців, начебто з російських військовополонених. Це досить костурбато зліплений фейк, на якому нібито наші військові в ідеально чистих одностроях під час війни допитують і стріляють по нібито росіянах. Номер автівки на відео старанно замилений, місце дії – може бути будь-де – від Ярославля до Владивостока. Навіть сині розпізнавальні стрічки української армії більше схожі на поспіхом прив’язаний пакет для сміття», - зазначив Ткаченко.

Водночас він додав: «А от щодо «полонених» в цьому спектаклі – все це дуже погана акторочка».

Міністр також нагадав про наказ від 21 березня «мабуть, поспіхом призначеного ТВО міністра оборони рф», в першому пункті якого значиться: розробити і розповсюдити відеоролик з нелюдською поведінкою військовослужбовців ЗСУ.

«Зверніть увагу, розганяти цей ролик розпочали саме на кремлівських ТГ-смітниках. Так що не довіряйте фейкам, думайте, кому це потрібно, включайте критичне мислення», - закликав Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО України оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних "вкидів", які російська пропаганда спродукувала протягом 26 березня 2022 року.

У німецькомовних медіа кілька останніх тижнів є тенденція поширення неправдивих проросійських наративів про український «наці-батальйон Азов». Окрім того, пропагандистські ЗМІ рф намагаються здійснити підміну гасла «нет войне!», що використовується опозиційними силами, маркуючи його як нацистський.