Венедіктова повідомила Царьову про підозру

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила колишньому народному депутату від Партії регіонів Олегу Царьову про підозру.

Як передає Укрінформ, про це Венедіктова написала у Фейсбуці.

За її словами, Царьов працював народним депутатом "аж цілих три скликання. Що він робив як депутат і яку користь приніс, я не знаю".

Царьов "неодноразово пропагував проти інтересів держави, депутатом якої працював. Для Царьова війна в Україні - саме те. Для нього українські людські життя нічого не варті", - наголосила Венедіктова.

Вона нагадала, що нещодавно Царьов запропонував голові Криворізької військової адміністрації Олександру Вілкулу здати український Кривий Ріг агресору з рф, в результаті чого був "вимушений придбати квиток на російський туристичний лайнер, який прямує за традиційним маршрутом. Нагадаю, що відправляти воєнних злочинців в захопливу подорож на кораблику вздовж російського фарватера вже не вважається образою".

Іншими словами, зазначила генпрокурор, "складно сказати, що саме не встиг зробити Царьов в інтересах злочинного режиму рф проти громадян України і суверенітету нашої Батьківщини".

"Царьов О.А., віднині ви підозрювана особа у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 КК України – заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань, до співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями", - повідомила Венедіктова.

За її словами, наслідки за подібні злочини, "безумовно, якщо компетентний суд погодиться з позицією прокурорів, суворі – довічне ув’язнення. Не можу взяти на себе сміливість передбачити вердикт суду, але сподіваюсь, рішення буде справедливим".

Як повідомляв Укрінформ, Царьов переховується в рф від слідства за звинуваченням у державній зраді через колабораціонізм із росією під час захоплення Криму.

20 березня Вілкул дав зрозуміти колишньому однопартійцю Царьову, що не буде співпрацювати з російськими загарбниками. Відповідь на пропозицію щодо співпраці Вілкул оприлюднив у Фейсбуці. "Пішов на х@й, зрадник, разом зі своїми господарями", – написав він.

Вілкул також оприлюднив допис Царьова, в якому той говорить, що російські солдати вже підійшли до Кривого Рогу, та пропонує співпрацю з рф задля "збереження міста та життя городян".