Хвиля міграції з України: Денісова закликала ЄС не допустити торгівлі людьми

Хвиля мігрантів війни з України до сусідніх країн підвищує ризик їх потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, і особливо вразливими є жінки, діти та особи з інвалідністю.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

«У європейських країнах спостерігається збільшення випадків трудової та сексуальної експлуатації, насильницького використання людей, зокрема, дітей. Було виявлено факти, коли у польському Любліні під виглядом пропозиції транспорту, роботи чи житла, сутенери полюють на українок біля пунктів притулку для біженців. Також працюють групи осіб, які видаючи себе за волонтерів, намагаються заманити жінок у невідомі автомобілі»,- наголосила Денісова.

За її словами, реагуючи на ці факти, Європейська комісія запустила мережу координаторів з боротьби з торгівлею людьми.

Уповноважений ВР з прав людини закликала європейські країни вжити заходів для недопущення порушення Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, що унеможливить потрапляння громадян України у такі ситуації.

«Особливо необхідно поліпшити перевірку на кордонах, аби захистити дітей, зокрема тих, які залишаються без супроводу», - уточнила вона.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.