Рада скасувала кримінальну відповідальність у випадках добровільної здачі зброї

Верховна Рада скасувала кримінальну відповідальність у випадках добровільної здачі особою зброї, боєприпасів, вибухових речовин або пристроїв.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм народного депутата із фракції "Голос" Ярослава Железняка, відповідний Закон «Про внесення змін до статті 263 Кримінального кодексу України щодо скасування відповідальності у випадках добровільної здачі зброї, бойових припасів, вибухових речовин або пристроїв» (№ 7181) підтримали 358 депутатів.

"Вбачається, що у випадку добровільної здачі особою органам влади зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв, застосування судових процедур є невиправданим і не відповідає вимогам сьогодення.У цьому зв’язку, законопроєктом пропонується внести зміни до частини третьої статті 263 Кримінального кодексу України, які дозволять не застосовувати судову процедуру та не визнавати особу підозрюваною у наведеному випадку", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Зазначається, що прийняття закону сприятиме значному збільшенню кількості осіб, які добровільно здають органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, що набуває особливої актуальності у зв’язку із триваючою збройною агресією рф щодо України.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію