Україна не полишить спроб евакуювати людей з «гарячих точок» - Зеленський

Відео

Через обстріли російських військових не вдалося евакуювати людей з Бородянки Київської області, однак держава не полишить цих спроб.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«У суботу працювали вісім гуманітарних коридорів. Вдалося врятувати 6623 людини. Через обстріли окупантів нам не вдалося забрати людей з Бородянки Київської області. Але ми не полишимо цих спроб. З Бервиці, Бучі, Богданівки евакуювали українців до Броварів. З Лисичанська, Попасної, Сєвєродонецька й Рубіжного Луганської області забирали людей до Бахмута. Вдалося виїхати й понад 4000 маріупольців у Запоріжжя», - сказав Зеленський.

При цьому він зауважив, що не вдалося доставити гуманітарний вантаж у міста Херсонської області.

«Російські війська заблокували рух нашої колони. Навіщо? Їхня мета не змінилася – так само намагаються зображати у своїй пропаганді, ніби Україна полишила громадян без найнеобхіднішого. Ніби росія їх від чогось постійно рятує», - зазначив Президент.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.