Про зниклого херсонського журналіста Батуріна немає жодної нової інформації

Жодної нової інформації про зниклого херсонського журналіста, кореспондента газети «Новий день», члена НСЖУ Олега Батуріна немає.

Про це в коментарі Національній спілці журналістів повідомила дружина журналіста Наталія Батуріна, передає Укрінформ.

За її словами, Олег уже чотири доби не виходить на зв’язок після того, як вийшов на зустріч і зник. З родиною ніхто не виходив на зв’язок. Ширяться чутки, нібито його тримають у Новій Каховці, Херсоні і навіть кажуть про тримання в Криму. Зараз у родині найбільше хвилюються за стан здоров’я журналіста, адже він має проблеми з очима.

«В Олега захворювання очей, він майже сліпий, без лінз нічого не бачить. Чоловік має на ніч знімати лінзи, крапати краплі. Інакше очі будуть червоні, пектимуть. Олег вийшов, нічого з собою для догляду за очима, контейнера для лінз чи ліків, не має… Мій телефон він знає напам’ять. Якщо йому дадуть змогу зателефонувати, то чоловік точно вийшов би одразу на зв’язок», – зазначила Батуріна.

«Ненадання належної медичної допомоги журналісту є катуванням. Сьогодні ніхто достеменно не знає, де і в яких умовах знаходиться відомий херсонський журналіст. Висловлюємо повну підтримку і солідарність родині нашого колеги, інформуємо міжнародних партнерів про необхідність докладання всіх можливих зусиль для порятунку Олега Батуріна від росіян, які намагаються «зачищати» український південь», – наголошує голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Як повідомлялося, 12 березня, близько 16:00, у Каховці після дзвінка знайомого журналіст пішов на зустріч, залишивши телефон і документи вдома. Він обіцяв повернутися за 20 хвилин, але не повернувся.

За місцевими даними, близько 16:50 біля автостанції Каховки були помічені російські військові, автомобіль, маркований літерою Z. Сусіднє місто Нова Каховка окуповане російськими військами, які намагаються встановити там підконтрольну росії військово-цивільну адміністрацію.

Європейська федерація журналістів приєдналася до українських медіаорганізацій – Національної спілки журналістів України та Незалежної медіапрофспілки, закликаючи розслідувати це тривожне зникнення в регіоні, де журналісти живуть у страху перед російськими репресіями.

Фото: RFE/RL