Ліки для тиреоїдної терапії невдовзі будуть в аптеках — МОЗ

Міністерство охорони здоров’я працює над питанням відновлення асортименту препаратів для тиреоїдної терапії. Незабаром відповідні ліки з'являться в аптеках. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зазначається, що через великий ажіотаж, спричинений російськими воєнними діями, українці викупили в аптеках практично усі запаси препаратів, призначених для лікування захворювань щитовидної залози, зокрема медикаменти з діючою речовиною левотироксин.

«МОЗ разом з партнерами та дистриб’юторами працюють над відновленням аптечного асортименту ліків для тиреоїдної терапії. Зараз препарати перебувають на аптечних складах. Ці препарати будуть розвезені до аптек найближчим часом», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на складах компанії АСІНО знаходиться близько 300 тисяч упаковок еутироксу, а «Оптіма-Фарм» - 23,6 тисяч упаковок L-тироксину та 8,8 тисяч пачок еутироксу.

Також очікується поставка L-тироксину від компанії «Берлін-Хемі». Мова йде про близько 217 тисяч упаковок препарату різного дозування. 

Оперативно отримати інформацію про наявність препаратів для тиреоїдної терапії в аптечних закладах можна за допомогою сервісу Tabletki.ua. 

Як повідомляв Укрінформ, з початку війни станом на 14 березня медичним закладам, які надають екстрену, спеціалізовану та первинну медичну допомогу, виплачено понад 14 млрд грн.