МЗС запустить онлайн-ресурс для допомоги біженцям з України

Міністерство закордонних справ незабаром запустить онлайн-ресурс для допомоги українцям, які через війну опинилися за кордоном.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії констатував, що багато наших співвітчизників через війну опинилися за кордоном і стали переміщеними особами або подали документи на статус біженця.

«Це потребує нашої додаткової уваги. Міністерство закордонних справ уже розпочало роботу з надання максимальної підтримки громадянам України, які вимушено, через війну, виїхали за кордон», - сказав Кулеба.

У цьому контексті він нагадав, що МЗС у період пандемії коронавірусу запустило популярний ресурс tripadviser.mfa.gov.ua про правила в’їзду і перебування на території тієї чи іншої держави в умовах Covid-19.

«Ми дуже скоро відкриємо новий функціонал цього сервісу, і кожен з тих, хто потребує такої інформації і хто виїхав за кордон, зможе дізнатися про особливості свого правового статусу, можливості отримання допомоги в конкретній країні, яка передбачена законодавством. Ми створимо дуже зручний для вас онлайн-ресурс, щоб люди могли максимально отримувати необхідну інформацію», - пообіцяв очільник МЗС.

Він також запевнив, що українські консули, які нині виконують багато різних завдань, будуть орієнтовані на максимальну допомогу українським громадянам за кордоном.

Як повідомлялося, з України через російське вторгнення виїхало понад 2 млн осіб.