СБУ створила "гарячу" електронну пошту для повідомлень про кіберзагрози

Служба безпеки України з метою посилення кіберзахисту стратегічних об’єктів створила "гарячу" електронну пошту для повідомлень про кіберзагрози.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

"Пошта incident@dis.gov.ua працюватиме в цілодобовому режимі. Створена вона спеціально для того, щоб своєчасно та скоординовано реагувати на кіберзагрози. Виявили ознаки кібератак – пишіть нам", - йдеться в повідомленні. 

Також зазначається, що останнім часом СБУ нейтралізувала масштабні кібератаки з боку росії. Зокрема, ворог намагався вивести з ладу інформаційно-телекомунікаційні системи критичної інфраструктури, насамперед об’єктів енергетики, транспорту та зв’язку.

Масовані кібердиверсії розпочалися ще до повномасштабного вторгнення на територію України (13-14 січня та 15-16 лютого). Наступна хвиля відбулася в ніч з 23 на 24 лютого. За задумом загарбників, ці атаки мали паралізувати роботу об’єктів життєзабезпечення.

"Співробітники спецслужби документують відповідні злочини і формують базу для встановлення і притягнення до відповідальності кожного, хто причетний до злочинів проти України", - зауважили в СБУ.

Як повідомлялося, українські інтернет-ресурси з 15 лютого зазнали близько 2800 кібератак. Рекорд за добу - 271 DDoS-атака. 24 лютого президент путін оголосив про початок вторгнення до України.