На аптечних складах достатньо запасів медпрепаратів - МОЗ

На складах достатньо запасів медпрепаратів для безперебійної роботи аптек.

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

"Наразі на складах достатньо запасів медичних препаратів для безперебійної роботи аптек та поставок препаратів до лікарень. Постійно на зв'язку із регіонами та дистриб’юторами, разом відпрацьовуємо логістику у районах із активними воєнними діями", - повідомили в МОЗ.

Зараз, як зазначили у міністерстві, у місцях, де йдуть активні бойові дії та відбуваються обстріли, деякі аптечні заклади не відкрились. Це пов'язано із безпекою та доїздом працівників аптек.

Але аптеки, які розміщені на території закладів охорони здоров'я, працюють і відпускають лікарські засоби.

Також відслідковувати інформацію можна на офіційних ресурсах територіальних органів Держлікслужби, які на доручення Міністерства відпрацювали питання роботи аптек з їх власниками і постійно оновлюють адреси відкритих аптек.

"Діліться цією інформацію зі знайомими, допомагайте один одному. Ми робимо все можливе в умовах війни для того, щоб українці були забезпечені необхідними ліками та мали доступ до медикаментів, проблем і перерви у їх лікуванні не повинно виникати. Основні вітчизняні фармацевтичні заводи продовжують працювати у звичному режимі", - наголошують в МОЗ.

Також в МОЗ додали, що програма Доступні ліки також працює без змін, рецепти гасяться (навіть паперові).

Як повідомляв Укрінформ, заклади охорони здоров'я перепрофільовуються для прийому поранених, система охорони здоров'я працює стабільно.