Антоненко заявляє, не може стати на захист України через сфальсифіковані обвинувачення

Андрій Антоненко заявляє, що він та інші фігуранти справи про вбивство журналіста Павла Шеремета - Яна Дугарь та Юлія Кузьменко не можуть стати на захист України через сфальсифіковані обвинувачення.

Як передає Укрінформ, про це Антоненко написав у Фейсбуці.

"Я - діючий військовий ССО ЗСУ. Старший сержант. Яна Дугарь - в 1-му оперативному резерві ДШВ. Юлія Кузьменко лікар і військовозобов’язана. Чи дає суд довідку, що ми не можемо стати на захист цілостності України за наказом Президента України через обмеження свободи по сфальсифікованій справі Аваковим і Ко? І що про це думає сам Президент Зеленський, Міністерство оборони України, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний?", - наголосив Антоненко.

Він заявив, що "ми не СЗЧ (самовільне залишення частини - ред.), не дезертири і не зрадники, і тим більш, не вбивці і не злочинці!! І ви всі про це чудово знаєте!!!".

За словами Антоненка, він розцінює "дії Офісу генерального прокурора, суддів Шеченківського районного суду як пособництво країні-агресору, країні-окупанту, РФ".

Як повідомляв Укрінформ, Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року у центрі Києва: автомобіль, в якому він їхав, підірвали саморобною вибухівкою.

Читайте також: Справа Шеремета: суд залишив Антоненка і Кузьменко під нічним домашнім арештом

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Дугарь і ветерану АТО Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт направили до Шевченківського райсуду Києва. Обвинувачувані заперечують причетність до вбивства Шеремета.

Антоненко і Кузьменко перебувають під нічним домашнім арештом, Дугарь - під зобов'язанням.