За програмою «є-Підтримка» понад 39 тисяч підлітків уже отримали тисячу гривень

Понад 39 тисяч підлітків уже отримали одну тисячу гривень за програмою "є-Підтримка". 

Про це на брифінгу розповіла заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вакциновані підлітки цього тижня стали учасниками програми "є-Підтримка". Починаючи з понеділка щеплені двома дозами вакцини діти 14-18 років почали отримувати одну тисячу гривень від держави. Так за перші дні було відкрито понад 39 тисяч рахунків у банках за програмою "є-Підтримка". Це майже 64% дітей, які отримали повний захист від коронавірусної хвороби", - сказала Карчевич.

За її словами, вже на 1,2 млн грн з цих коштів було куплено шкільне приладдя та канцелярські вироби, на 400 тис. грн - товари спортивного призначення, ще 150 тис. грн було витрачено на послуги освіти.

Читайте також: Майже 8 мільйонів українців отримали виплати в межах програми єПідтримка

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого Кабінет Міністрів ухвалив рішення про розширення дії державної програми «єПідтримка» на підлітків.

Державна програма «єПідтримка» офіційно запрацювала з 19 грудня 2021 року. Програма передбачає виплату однієї тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти може отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку «Дія» «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

19 січня 2022 року уряд ухвалив рішення щодо розширення цієї держпрограми. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити 1000 грн на ліки. Також вони матимуть можливість оплатити комунальні послуги "ковідною" тисячею.

Окрім того, з ініціативи президента, українцям, які отримають бустерну дозу вакцини від коронавірусу, планують виплатити по 500 гривень додатково до 1000 гривень, яку вони вже отримали за перші два щеплення.