Люди з інвалідністю зможуть витрачати «ковідну» тисячу на ліки та комуналку вже у лютому - Шмигаль

Кабінет Міністрів ухвалює рішення про розширення ініційованої Президентом програми «єПідтримка», аби, крім людей, старших за 60 років, купувати ліки за надані державою кошти змогли особи з інвалідністю I та ІІ груп.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розширюємо функціонал програми. Українці, яким більше 60, а також особи з інвалідністю I та ІІ груп зможуть використати «ковідні» кошти на придбання ліків та оплату житлово-комунальних послуг уже в цьому місяці», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Майже 8 мільйонів українців отримали виплати в межах програми єПідтримка

Як повідомлялося, з 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка", що передбачає виплату тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти міг отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку "Дія" зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Уряд 19 січня 2022 року ухвалив рішення щодо розширення цієї держпрограми. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити 1 тис. грн на ліки.

З 7 лютого отримати 1 тис. грн в рамках програми "єПідтримка" зможуть українці від 14 років, які мають дві дози щеплення від COVID-19.

Фото: КМУ