Скоро відкриття нової «Дачі»: тривають роботи на прибудинковій території

PR

Відкриття нового центру для проживання онкохворих дітей «Дача», заплановане на кінець 2021 року, дещо затрималося через погодні умови та пандемію.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Moneyveo.

Як зазначають організатори проєкту, в будівлі вже завершено ремонтні роботи, монтуються меблі та розпочинається облаштування ділянки. Фінтех-компанія Moneyveo, яка разом з партнерами фінансує будівництво приміщення центру, допомогла організувати новорічну фотосесію для дітей. 

За 2021 рік на новій “Дачі” було завершено основні будівельні завдання та здебільшого проводилися роботи з облаштування кімнат й благоустрою будівлі. Завдяки підтримці свідомого бізнесу й небайдужих українців у приміщенні встановили міжкімнатні двері та поклали плитку, а також – провели малярні роботи. Повністю облаштовані санвузли, у кімнатах для дітей і батьків – укладено вінілову підлогу. Поступово монтуються меблі, а для ще більшого затишку стіни матимуть унікальний розпис. 

У новому центрі проведено електрику: фахівці встановили всю необхідну фурнітуру та провели комунікації для запуску ліфту. Зовні “Дача” теж багато в чому змінилася: завершено будівництво фасаду будинку та котельні. Наразі триває робота на прибудинковій території: робочі вирівнюють ділянку, встановлюють внутрішні та фасадні паркани. 

“Дякуємо компанії Moneyveo за щомісячну підтримку центру “Дача” впродовж 4-х років! Окрема подяка за новорічне свято і подаровані емоції маленьким “дачникам” та їхнім рідним! Фотосесія у новорічних костюмах допомогла забути про хворобу і потрапити у казку, де немає болі та смутку”, – розповіли у центрі.   

Читайте також: Moneyveo поділилася результатами КСВ-програми за 2021 рік

У пресслужбі Moneyveo нагадали, що  Центр «Дача» – це тимчасовий дім для проживання сімей з онкохворими дітьми. Проєкт був заснований у 2009 році благодійним фондом «Запорука». “Дача” стає рятівним місцем, де діти живуть безкоштовно й не розлучаються з найріднішими. Будинок знаходиться поруч з Національним інститутом раку, куди їх щоранку на денний стаціонар чи аналізи везе водій. Часто “Дача” приймає гостей – на вихідні чи відпустку приїжджають батьки, щоб побачити своїх дітлахів. 

Зараз “Дача” – орендований будинок, який приймає до 100 дітей щорічно. В майбутньому – на майже 1000 квадратних метрах простору проживатимуть понад 200 підопічних щороку. Це повністю закриє потребу в житлі для важкохворих малюків. Нова сучасна «Дача» має 14 спалень, кабінети фізіотерапевта, психолога, сенсорну кімнату, кімнату відпочинку, дві ігрові зали та спеціальні кімнати для дітей на інвалідних візках. 

У Манівео також повідомили, що компанія допомагає центру з 2018 року, вносячи щомісячний благодійний платіж на різні потреби закладу в рамках власної КСВ-стратегії. Проєкт має велике значення для компанії, яка переймається проблемами закладу і його підопічних як своїми. 

Окрім “Дачі” Moneyveo підтримує й розвиває інші соціальні ініціативи. Зокрема сприяє відновленню здоров'я українських військових і ветеранів АТО/ООС, співпрацюючи з реабілітаційним центром Next Step Ukraine; допомагає студентській молоді опановувати нові знання з інтернет-маркетингу тощо. 

Фото: Moneyveo