Як не загубити дитину в натовпі – поради поліції

Список

У поліції надали поради батькам, як не загубити дитину в натовпі та що робити, якщо все ж втратили її з поля зору.

Як передає Укрінформ, про це Патрульна поліція Київської області повідомляє у Телеграмі.

Патрульні радять, збираючись у місця скупчення людей, одягати дитину у яскравий одяг, у натовпі міцно тримати дитину за руку.

Потрібно також поговорити з дитиною, пояснити, що натовп не місце для ігор, тому не слід відволікатися та відходити чи відбігати від батьків без попередження.

Варто завчасно перевірити, чи знає дитина свої дані ПІБ (своє та батьків), свою адресу, номер телефона одного з батьків. Про всяк випадок покласти у кишеню дитини записку з цими даними.

Також патрульні радять придбати для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо дитина вийде за межі встановленої геолокації.

Крім того, потрібно тренувати вдома ситуації, коли дитина губиться - вона має чітко знати, як діяти. Також потрібно навчити дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася, голосно кликати на допомогу.

«Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою - це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, до поліцейських із січня 2021 року надійшло більше 13 тис. заяв щодо безвісти зниклих дітей, і 96,5 % таких дітей були розшукані у перші години.