Данілов прокоментував санкції проти «Першого незалежного» та UkrLive

Рада національної безпеки та оборони запроваджуватиме нові санкції відносно телеканалів у разі, коли для цього будуть зроблені відповідні подання.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов під час брифінгу у четвер, коментуючи введення санкцій відносно телеканалів "Перший незалежний" і UkrLive.

“Це залежить від того, які подання подаватимуть ті органи, які мають на це право. Як тільки подання будуть подаватися - РНБО буде реагувати. Такого, як було раніше, з урахуванням тієї ситуації, в якій ми знаходимося, далі не буде”, - сказав Данілов.

На його думку, запровадження згаданих санкцій не погіршило свободу слова в країні.

“Ще раз наголошую: це не має ніякого відношення до свободи слова. Свободи слова у нас більше, ніж достатньо”, - вважає посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня поточного року Президент України Володимир Зеленський своїм указом увів у дію затверджені РНБО санкції проти двох українських телеканалів - "Перший незалежний" (ТОВ «Тайм Медіа») та UkrLive (ТОВ «Телепростір»).

Зокрема, щодо ТОВ «Тайм Медіа» та ТОВ «Телепростір» передбачено: блокування активів; обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань; заборона користування радіочастотним ресурсом України; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування; повна або часткова заборона вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з цим Законом; заборона видачі дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави; заборона передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності; відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в'їзду на територію України.

Санкції запроваджено терміном на п’ять років.