Стало відомо, хто написав радіодиктант національної єдності без жодної помилки

Переможцем 21-го радіодиктанту національної єдності стала жителька Волинської області Галина Шура. Вона написала диктант без жодної помилки.

Про це розповів 9 грудня в ефірі Українському радіо член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін, повідомляє Укрінформ.

“Переможницею стала Галина Шура з села Комарове Ковальского району Волинської області. Їй вдалося написати диктант без жодної помилки. Всього однієї помилки припустилися три учасники: Надія Палій зі Львівської області, Максим Слюсаревський з Києва та Юлія Шекет (Тишко)”, - йдеться на сайті Українського радіо.

Загалом, оголошено про 16 переможців. З них по дві помилки зробили 12 людей, які надіслали свої роботи на перевірку.

Всі переможці отримають в подарунок книжки від видавництв-партнерів Українського радіо.

Всього на перевірку до Українського радіо надійшло 14 573 листи з текстом диктанту. З них 1 824 — у паперовому вигляді та 12 749 — на електронну пошту.

Як повідомляв Укрінформ, радіодиктант національної єдності вперше було проведено 2000 року командою Українського радіо. Відтоді він проводиться щорічно, 9 листопада, у День української писемності та мови.

Автором та читцем цьогорічного радіодиктанту став український письменник Юрій Андрухович. Пізніше він заявив, що текст диктанту стане початком його нової книжки.