Україна спростувала фейк про порушення білоруського кордону

МВС України спростувало заяву Державного прикордонного комітету Білорусі про те, що українські пілоти військового вертольоту Мі-8 нібито порушили держкордон та залетіли на територію Білорусі.

Інцидент нібито стався у суботу, 4 грудня, повідомляє БЕЛТА, передає Укрінформ.

«Проведення Україною навчань на кордоні з Республікою Білорусь спровокувало інцидент. Сьогодні, 4 грудня, близько 12 години на білорусько-українському кордоні в районі пункту пропуску «Нова Рудня» Мозирський прикордонний загін зафіксував порушення повітряного простору Білорусі з боку України», - йдеться у заяві Держприкордонкомітету Білорусі.

Там стверджують, що український військовий гелікоптер Мі-8 на висоті близько 100 м «перетнув державний кордон і залетів на глибину до 1 км на територію Білорусі».

В заяві також зазначається, що за даним інцидентом «поінформовано українську сторону».

Міністерство внутрішніх справ України спростувало заяву Держприкордонкомітету Білорусі.

«Інформація білоруської сторони щодо порушення повітряного простору вертольотом Мі-8 з боку України не відповідає дійсності», - таке повідомлення оприлюднене у Твіттері МВС.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада на кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція "Полісся".

Спецоперацію координує ДПСУ, вона проводиться спільно з Національною гвардією, поліцією, Збройними силами та іншими задіяними резервами. Спецоперація включає заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності. В рамках спецоперації застосовується авіація та безпілотники.

Фото: МВС