«Є сумнівні контракти і кримінальні справи»: Резніков розповів про перевірки артскладів

Міністерство оборони України разом з правоохоронними органами перевіряє стан реконструкції і будівництва окремих артскладів і сховищ.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"По складах. Є дві складових. Перше - це перевірка, чому так сталося (вибухи на артскладах - ред.). Цим займається ДБР і правоохоронні органи. Друге - це будівництво нових складів, або їх трансформація. Є деякі сумнівні контракти, по яких роботу зроблено незавершено. Є кримінальні справи. Ми зараз разом з правоохоронними органами перевіряємо стан виконання робіт", - розповів міністр.

При цьому він запевнив, що в будь-якому разі нові сховища для боєприпасів буде добудовано.

Як повідомлялось раніше, Міноборони ініціювало проведення реконструкцій окремих баз і складів зберігання боєприпасів з будівництвом на них спеціальних сучасних захищених сховищ. Планувалось, що перші сховища введуть в експлуатацію наприкінці 2021 року.

Будівництво відбувається з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на арсеналах Збройних Сил України.

За роки незалежності в Україні сталося понад два десятки надзвичайних ситуацій на військових складах. Пожежі та вибухи завдали збитків на мільярди гривень, були загиблі та поранені.