Центр відновлення миру буде зареєстрований до кінця року – Верещук

Центр відновлення миру, який збиратиме докази порушень прав людей на тимчасово окупованих територіях та злочинів, пов’язаних з агресією РФ, буде зареєстрований до кінця 2021 року.

Про це віцепрем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила під час презентації в Укрінформі Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб на період до 2024 року.

"Ми уже до кінця року зареєструємо Центр відновлення миру, який буде займатися реєстрами, збором таких фактів, а потім і юридичною допомогою людям щодо компенсацій щодо позовів проти Російської Федерації, щодо тих претензій, які накопичилися, і для наших інших органів, до прикладу Міністерства юстиції, інших, хто буде позиватися, це буде таким допоміжним органом», - сказала Верещук.

Вона розраховує на те, що цей центр зможе запрацювати на повну силу вже з 2022 року, кошти на його діяльність закладено у державний бюджет.

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада Верховна Рада призначила Ірину Верещук віцепрем’єр-міністром — міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. До того цю посаду обіймав Олексій Резніков, якого натомість призначили новим міністром оборони.