Уряд планує спрямувати ₴1 мільярд на покращення якості питної води – Шмигаль

Кабінет Міністрів планує спрямувати 1 млрд грн на покращення якості питної води в Україні наступного року.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки на Донеччину 27 жовтня, де оглянув хід капітального ремонту другого Донецького водопроводу у Слов’янському районі. 

Глава уряду наголосив, що в Україні необхідно покращувати якість питної води, тож Кабінет Міністрів у квітні цього року затвердив Концепцію Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України».

«У проєкті бюджету на 2022 рік планується спрямувати 1 млрд грн на програму «Питна вода України». Значний відсоток систем централізованого водопостачання у регіонах мають зношений стан, що погано впливає на якість води. Ситуацію необхідно змінювати, аби забезпечити мешканців громад якісною питною водою в достатній кількості», — підкреслив Шмигаль.

Очікується, що ремонтні роботи на другому Донецькому водопроводі будуть завершені у квітні 2022 року. Це поліпшить якість надання послуг централізованого питного водопостачання населенню міст Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка та інших населених пунктів Слов’янського та Костянтинівського районів.

Читайте також: На програму «Питна вода» у 2022 році потрібно понад ₴5 мільярдів – Чернишов

З Державного фонду регіонального розвитку на ремонт ділянки водогону було виділено 102,2 млн грн у 2020 році та 71,8 млн грн — у 2021-му. 

Крім того, з обласного бюджету на цей проєкт було спрямовано 11,3 млн грн у 2020 році й 7,9 млн грн — цьогоріч.

Фото: kmu.gov.ua