Рекордна кількість COVID-щеплень: Кузін заспокоює – вакцини вистачить

Через потрапляння відразу декількох областей до "червоної" карантинної зони попит на вакцинацію в цих регіонах значно збільшився, лише за попередню добу щеплення від коронавірусу отримали майже 270 тисяч осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Дом".

"Дуже приємно, що зараз розгорнута вакцинальна інфраструктура виходить на свої максимальні потужності, адже первинно вона була розрахована на 250-300 тис. щеплень протягом однієї доби. Уже другий-третій день поспіль ми б’ємо рекорди за кількістю проведених щеплень. Кожна проведена вакцинація — це захищене життя, і це дійсно хороші новини", — зазначив головний санлікар.

За його словами, ризику нестачі вакцин або переривання вакцинальної кампанії в Україні немає. Крім того, очікуються нові поставки препаратів.

Читайте також: В Україну до кінця року доставлять мінімум 16 мільйонів доз COVID-вакцин

"До кінця року ми очікуємо ще 15 млн доз вакцин Pfizer, згідно з тими контрактами, які були підписані. Зараз немає перебоїв в постачанні вакцин як на центральні склади, так і на обласні склади", — розповів Кузин.

Крім того, очікуються поставки вакцин в рамках ініціативи COVAX, найімовірніше, це буде вакцина Moderna, зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за добу 21 жовтня 269 666 людей вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 184 107 людей, повністю імунізовані - 85 559 людей.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 8 557 659 людей, з них отримали одну дозу – 8 557 657 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 829 174 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 15 386 831 щеплення.