Перемога Усика, свято слонихи та Філатов з пістолетом

Фото тижня

Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

На Харківщині неподалік Чугуєва вранці 25 жовтня відбулися жалобні заходи до роковин падіння літака Ан-26Ш із курсантами та офіцерами на борту.

Вшанувати пам'ять 26 загиблих зібралися родичі, друзі, курсанти та викладачі Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба, командування ЗСУ, представники обласної влади. Поблизу місця падіння літака встановили пам’ятний камінь, на ньому зображено літак, що падає, та свічка. Тут згодом планується відкрити пам’ятний знак, на який наразі збирають гроші. Про катастрофу також нагадує білборд із фотографіями жертв.

Фото: Олена Худякова

29-30 вересня відбулися меморіальні заходи до 80-х роковин з часу однієї з найтрагічніших сторінок історії окупованого нацистами Києва – початку масових розстрілів у Бабиному Яру, коли лише за два перші дні німці розстріляли 33 771 киянина лише через те, що ті були євреями.

Фото: Євген Котенко

Крім того, до роковин трагедії на станції столичного метро «Дорогожичі» відкрили концептуальну виставку «Бабин Яр як Зона відчуження». Експозиція розміщена на лайтбоксах вздовж ескалаторів станції так, щоб пасажири метрополітену могли отримати інформацію і замислитися про трагічне минуле цього місця. Виставка налічує 84 фотографії та 42 текстові панелі. Автори проєкту – французький фотограф Антуан д’Агата та американо-французький письменник Джонатан Літтелл, який створив короткі тексти до знімків.

Фото: Юлія Овсяннікова

У Києві відбувся марш за розв’язання проблеми зміни клімату та природних катаклізмів.

Учасники акції вимагали виділити та відповідно використовувати кошти на запобігання негативним наслідкам стихійних лих, забезпечити фінансування справедливої трансформації шахтарських регіонів, виділити достатньо коштів з держаного бюджету на підтримку муніципальних проєктів з розвитку відновлювальної енергетики та стимулів для домогосподарств, закласти щонайменше 40 млрд гривень щороку на підвищення енергоефективності будівель з державного бюджету для міст місцевих бюджетів.

Фото: Павло Багмут

Український боксер Олександр Усик виграв бій проти чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF, IBO Ентоні Джошуа на арені «Тоттенгем» в Лондоні. Для українця цей поєдинок був першим чемпіонським у суперважкій вазі. Усик переміг одноголосним рішенням суддів. На фото: Олександра Усика зустрічають в аеропорту «Бориспіль» після повернення з Лондона.

Читайте також: Закон про олігархів, тріумф «Шахтаря» і цирк на воді

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юлія Овсяннікова

Інсталяція під час акції-перфомансу з нагоди 57-річчя політв’язня Володимира Дудки на Майдані Незалежності у Києві.

Фото: Олексій Ковальов

Зруйнований будинок у смт Воронове на Луганщині.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

Артисти Харківського національного театру опери та балету під час генеральної репетиції опери і мультидисциплінарного проєкту "Вишиваний. Король України", присвяченого військовому діячу, політику, дипломату, ерцгерцогу з династії Габсбургів Вільгельму Габсбургу (Василь Вишиваний).

Фото: Анна Войтенко

Виконавець Андрій Кошман під час прем’єри Phd-опери "Про що мовчить Заратустра" за вільним перекладом драматурга Володимира Клименка (КЛІМа) у столичному кінотеатрі "Київська Русь".

Фото: Дмитро Смольєнко

Півзахисник італійського ФК "Рома" Стефан Ель-Шаараві святкує забитий гол під час матчу 2-го туру групового етапу Ліги конференцій УЄФА проти луганського ФК "Зоря", що завершився поразкою господарів поля з рахунком 0:3, на стадіоні "Славутич-Арена" у Запоріжжі.

Фото: Микола М’якшиков

Міський голова Дніпра Борис Філатов тримає стартовий пістолет перед початком V Міжнародного забігу Almaz Group Dnipro Marathon.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

Учасник благодійного забігу під гаслом "Біжимо разом" у Харкові.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

Учасники навчально-методичного семінару з питань цивільного захисту для керівників відділів освіти територіальних громад на базі Національного університету цивільного захисту України у Харкові.

Фото: Альона Николаєвич

Військовослужбовці під час відпрацювання одного із можливих варіантів нападу ворога на Україну у межах стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля-2021" на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині.

Фото: Євген Любімов

Учасник змагань кінологів на першість Північного оперативно-територіального об’єднання долає перешкоду з собакою на території військової частини N3027 у Вишгороді на Київщині.

Фото: Олександр Лапін

Єнот на території Подільського зоопарку у Вінниці.

Фото: Ніна Ляшонок

Індійська слониха на прізвисько Венді, якій виповнилося 42 роки, ласує святковим обідом у відкритій вольєрі на території Одеського зоопарку.

Фото: Дмитро Смольєнко

Яблука на дереві в саду одного з підприємств на Запоріжжі.