Суд залишив міністра транспорту часів Януковича під цілодобовим домашнім арештом

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом колишнього міністра транспорту та зв’язку Р., підозрюваного у викраденні та катуванні керівника компанії "Нафтогазвидобування".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.  

"16 вересня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту на ухвалу Солом’янського районного суду міста Києва від 2 вересня 2021 року, якою змінено підозрюваному Р. запобіжний захід з домашнього арешту у визначений період доби на цілодобовий домашній арешт до 29 вересня 2021 року включно", - йдеться у повідомленні.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 2 вересня 2021 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту та прокуратури – без задоволення.

Як повідомлялося, раніше Офіс генпрокурора направив до Печерського райсуду столиці клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на тримання під вартою колишньому міністру транспорту і екснардепу Р.

Читайте також: Офіс генпрокурора просить суд арештувати ексміністра Рудьковського

7 липня Печерський райсуд столиці змінив Р. запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

3 березня 2021 року Р. повідомили про підозру у викраденні колишнього керівника ПрАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського, який нині є народним депутатом від партії "Слуга народу".

Пізніше суд йому обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, на початку 2012 року керівника газовидобувної компанії викрали і більше трьох років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн дол.

Розслідуванням встановлено, що організатором злочинів є його колишній бізнес-партнер Р., народний депутат кількох скликань, який за часів Януковича був міністром транспорту та зв’язку України.