Кількість пожеж цьогоріч скоротилася на 80% – Держлісагентство

У 2020 році пожежами було пошкоджено близько 70 тис. га лісів, але цього року така ситуація не повториться, запевняє перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Віталій Пунь.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у ефірі телеканалу "Дом".

За його словами, цього року було вжито додаткових заходів щодо мінімізації можливості поширення лісових пожеж.

"Якщо говорити про цей рік, нам сприяла погода. Крім того, ми застосували низку превентивних заходів, зокрема, нами було додатково закуплено пожежна техніка, були додатково встановлені відповідні вишки спостереження з системою відеоспостереження. За допомогою цих вишок можна на далеких відстанях виявляти вже осередки початку вогню", — розповів Пунь.

Він додав, що була впроваджена автоматизована інформаційна система про пожежі, за допомогою якої через супутники здійснюється моніторинг зміни температури на території.

"Ці осередки зміни температури відображаються на моніторі в цій системі, і, відповідно, повідомляється інформація лісокористувачеві, в користуванні якого перебувають ці лісові насадження. Це швидке виявлення осередків вогню", — сказав представник Держлісагентства.

Читайте також: В Україні запустили Telegram-бот для боротьби з «чорними» лісорубами та паліями

Завдяки цим заходам кількість пожеж у 2021 році скоротилася на 80% в порівнянні з аналогічним періодом у 2020 році.

"На мій погляд, такого роду пожежі (як минулого року, - ред.) цього року не відбудуться, ми в цьому впевнені", — зазначив Пунь.