Авіація МВС отримала вже п’ятий цьогоріч гелікоптер Airbus

Авіація Міністерства внутрішніх справ України отримала п’ятий із запланованих на цей рік 28 гелікоптерів за контрактом з Airbus Helicopter».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твітері міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Авіація МВС отримала 5-й з 28-ми цього року гелікоптер, у рамках виконання контракту з Airbus Helicopters. Це четвертий H-225 для Національної гвардії України, який приступить до виконання завдань у рамках Єдиної системи авіаційної безпеки", - написав міністр.

За словами Авакова, українські пілоти пройшли теоретичне і практичне навчання за кордоном. Французькі гелікоптери виконують завдання з цивільного захисту на території України. Зокрема, задіяні для оперативного переміщення особового складу НГУ на великі відстані, виконання визначених завдань, евакуації хворих та поранених, пошуково-рятувальних заходів.

Він також відзначив, що контракт з французькою компанією Airbus Helicopters на поставку 55 вертольотів успішно виконується, а до кінця 2021-го Україна отримає загалом 28 гелікоптерів в рамках формування та розвитку Системи авіаційної безпеки МВС.

Читайте також: Українські прикордонники випробували гелікоптери Airbus Н125 над Карпатами

Як раніше зазначав (ГІПЕР) міністр внутрішніх справ, Єдина система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України стане третьою за потужністю в Європі після Франції та Німеччини. Українські рятувальники, гвардійці та поліцейські одними з перших використовуватимуть надсучасні гелікоптери.

За даними Департаменту комунікації МВС України, до Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС від французького виробника вже надійшло загалом 14 гелікоптерів: 2 типу Н125 для ДПСУ; 2 типу Н145 для НПУ;

10 типу Н225 (6 для ДСНС та 4 для НГУ).

Як раніше повідомляв Укрінформ, гірська підготовка екіпажів українських прикордонників на Airbus Helicopter Н125 проходить над Карпатами.