Ляшко анонсував новий конкурс на посаду голови Нацслужби здоров'я

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко запропонував Кабінету міністрів оголосити повторний конкурс на посаду голови Національної служби здоров’я України.

Про це він написав у Facebook у п'ятницю, 2 липня, передає Укрінформ.

«Не зміг з першої спроби визначитись з потенційним очільником Національної служби здоров'я України! Після проведення співбесіди прийняв виважене рішення і вніс пропозицію Кабінету міністрів України оголосити повторний конкурс. Це не просте рішення. Воно було прийняте після спілкування зі своїми колегами. Моя команда заступників підтримала рішення одноголосно», – заявив міністр.

Він подякував учасникам конкурсу Вадиму Арістову та Тетяні Бойко за їхню участь, але зауважив, що їм «було б складно та зарано» керувати цією установою.

Читайте також: Україна веде переговори з ЄС про взаємне визнання COVID-сертифікатів

Як раніше повідомляла пресслужба МОЗ, 2 липня Віктор Ляшко провів співбесіди з Арістовим і Бойко. Андрій Віленський - третій кандидат, допущений до співбесіди, заявив про припинення участі в конкурсі за власним бажанням.

Слухання відбулись в присутності представників Комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, членів Колегії міністерства охорони здоров’я та ради Громадського контролю при НСЗУ, а також представників міжнародних організацій.