Ляшко пояснив, коли почнуть вакцинувати людей на підприємствах

Вакцинація організованих колективів від 50 осіб, запис на яку МОЗ відкрив 22 квітня, відбуватиметься у разі надходження великих партій вакцини. Наразі на вакцинацію через контакт-центр уже записалося 84 колективи.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Хочу зупинитися на дозволі МОЗ записуватися в чергу колективам , в яких працює більше 50 осіб, які дали дозвіл або висловили бажання провести щеплення. Хотів би одразу попередити, що ніякої зради немає і не існує. Вакцинація в Україні продовжується відповідно до етапів, які визначені дорожньою картою. Водночас, реєстрація колективів, яка відбувається за номером 0 800 60 20 19, призначена, для того, щоб ми оперативно, у разі надходження великої кількості доз вакцини, ефективно використовували всі платформи для проведення щеплень. ... За вчора вже записалося 84 колективи, загалом, це 10 390 осіб ”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко назвав область, де відкриють найбільшу кількість пунктів COVID-вакцинації

На сьогодні, за його словами , вакцинація від COVID-19 відбувається на двох платформах — пункти щеплення і мобільні бригади. Окрім того, у разі надходження великих партій вакцини від COVID-19 МОЗ готове відкривати і вакцинальні центри.

Ляшко наголосив, що вакцинація колективів можлива у разі надходження великих партій вакцини, яка не буде використовуватися в пунктах щеплення, а лише мобільними бригадами. Мобільні бригади виїжджатимуть до колективів і проводитимуть щеплення на місці.

Читайте також: Ляшко: Вакциною AstraZeneca від COVAX щепитимуть людей 65+

Заступник міністра наголосив, що вакцинація колективів не є порушенням дорожньої карти, оскільки картою передбачено поєднання кількох етапів проведення вакцинації.

"Оскільки ми говоримо про перший , другий етап і початок третього етапу, в них близько 10 млн осіб. Але є ще люди, які в цей період думають, вагаються, які не можуть у цей період часу пройти щеплення. Тому для того, щоб вакцина не лежала на складах, а ефективно використовувалася, будуть запрошуватися особи з інших етапів. Або будуть працювати мобільні бригади в організованих колективах", - сказав Ляшко.

Читайте також: Колективи понад 50 осіб можуть записати працівників у чергу на COVID-щеплення - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я відкрило запис у чергу на вакцинацію колективів підприємств/організацій від 50 осіб. Записатися можна, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ з питань COVID-19 за номером 0 800 60 20 19.

24 квітня до України прибула партія вакцини AstraZeneca у кількості 367 тисяч доз, надана глобальною ініціативою COVAX. 16 квітня Україна отримала від COVAX 117 тисяч доз вакцини виробництва Pfizer. Всього в межах глобальної ініціативи COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцини від коронавірусної хвороби.