На Банковій вважають, що локальні локдауни працюють

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко переконаний, що принцип запровадження жорстких карантинних обмежень по областях працює і дозволяє не зупинятися одразу всій країні.

Про це він заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”, повідомляє Укрінформ.

“Щодо локдаунів, як уже казали, ми йдемо місцевими локдаунами, окремими територіями, окремими областями. Цей приклад допомагає не зупинитись усій країні загалом. Є червоні зони в деяких областях, це не означає, що на Харківщині чи в іншій області, де ще зелена або помаранчева зона, треба вводити локдаун. Ми йдемо все ж таки локальними локдаунами”, - сказав Тимошенко.

Як приклад він навів Івано-Франківщину, де близько місяця тому було запроваджено червону карантинну зону, проте зараз, за його словами, регіон уже з неї виходить.

Читайте також: У Кличка пояснили, кому і на скільки дадуть спецперепустку на транспорт

“Усе ж таки регіональні локдауни працюють”, - вважає заступник керівника ОП.

Крім того, Тимошенко запевнив, що пришвидшуються темпи вакцинування населення та очікуються поставки нових вакцин проти COVID-19 в Україну.

Читайте також: Кабмін поки не розглядає введення локдауну по всій країні

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 1 квітня, зареєстровано 19 893 випадки зараження коронавірусом. Найбільша кількість підтверджених випадків у Львівській (1 668), Одеській (1 608), Харківській (1 494), Хмельницькій (1 351) та Дніпропетровській (1 178) областях.