Кабмін затвердив перелік міжнародних організацій для закупівлі ліків за держкошт

Кабінет Міністрів затвердив перелік спеціалізованих організацій, які здійснюватимуть закупівлі товарів та послуг у 2021 році.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова була ухвалена на засіданні уряду.

“Затвердити перелік спеціалізованих організацій, які здійснюватимуть закупівлі товарів та послуг у 2021 році”, - йдеться у постанові.

Як зазначається в додатку до документа, в переліку Crown Agents Ltd, Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН (UNDP).

Як йдеться в пояснювальній записці, Crown Agents Ltd закуповуватиме: тести, витратні матеріали для діагностики туберкульозу, імунобіологічні препарати для проведення імунопрофілактики населення та вироби для забезпечення умов температурного контролю імунобіологічних препаратів та медичні вироби.

А також медикаменти для дітей, хворих на нанізм; медвироби для громадян, що страждають на бульозний епідермоліз; медикаменти для хворих у до- та післяопераційний період з трансплантації; витратні матеріали для визначення рівня глюкози в крові, глікованого гемоглобіну, лікарські засоби для дітей, хворих на розлади психіки та поведінки спектра аутизму, з шизофренією, афективними розладами, гіперкінетичними розладами та епілепсією.

Читайте також: Ринок українських ліків у 2020 році зріс майже на 13% - експерт

Окрім цього, компанія закуповуватиме ендопротези та набори для імплантації.

Читайте також: Зеленський: Україна долучилась до створення Міжнародного договору про пандемію

Програма розвитку ООН буде проводити в 2021 році закупівлі медикаментів для лікування гепатитів В і С, тест-системи для діагностики ВІЛ-інфекції, супроводу АРТ та моніторингу перебігу ВІЛ-інфекції у хворих, лікарські засоби та медичні вироби для забезпечення розвитку донорства крові та її компонентів.