Глава МОЗ анонсував нові контракти на вакцини

Міністерство охорони здоров'я найближчим часом укладе нові контракти на постачання вакцин проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“У нас на сьогодні законтрактовано вже 14 млн доз вакцини, плюс 8 млн по COVAX - це 22 млн доз. І я думаю, найближчими днями ми оголосимо про укладення відповідних контрактів. Ми говоримо про терміни поставки виключно в цьому році”, - розповів Степанов.

Як уточнив глава МОЗ, законтрактовано майже 2 млн доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovak, а також 2 млн - AstraZeneca та 10 млн - Novavax (її також виробляє Serum Institute of India). Стосовно останнього препарату міністр пояснив, що до кінця року планується ще додаткових 5 млн доз.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак із першою партією вакцини китайської компанії Sinovac Biotech.

Читайте також: Ляшко розповів, кого вакцинуватимуть препаратом Sinovac

Раніше анонсувалося, що перша партія вакцин Sinovac Biotech надійде у березні. В першому транші очікувалися 700 тис. доз. Загалом компанія має поставити 1,9 млн доз препарату.

23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу CoviShield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.