Адвокати Стерненка та Демчука подали апеляційні скарги

Адвокати засуджених активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука подали апеляційні скарги на вироки клієнтів.

Про це представники юридичної компанії "Міллер" написали у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Адвокати Міллер, юридична компанія, подали апеляційну скаргу на вирок Сергій Стерненко та Руслану Демчуку", – йдеться в повідомленні.

Захисники обвинувачених наголошують, що вирок суду є незаконним, необґрунтованим та, відповідно, підлягає скасуванню.

Адвокати аргументують подання апеляції тим, що висновки суду не підтверджуються доказами, які він брав до уваги. Також частина з доказів є недопустимими, тобто – отриманими з порушенням норм закону.

"Зокрема, протоколи слідчих експериментів з потерпілим Сергієм Щербичем та свідком Любов’ю Захарченко, протоколи пред’явлення потерпілому Щербичу осіб для впізнання за фотознімками, статистичні таблиці і трафіки з'єднань абонентських номерів", – додають адвокати.

Зазначається, що висновки суду щодо обставин скоєння злочинів містять істотні суперечності. Окрім цього, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до обвинувачених застосовано із грубим порушенням норм кримінального процесуального кодексу.

Адвокати вимагають скасувати запобіжний захід щодо Сергія Стерненка та Руслана Демчука та звільнення їх з-під варти у залі суду. Окрім цього, скасувати вирок судді Попаревича, а провадження проти Стерненка та Демчука закрити, у зв’язку із невстановленням достатніх доказів для доведення їх винуватості.

Читайте також: Одеський суд відмовився звільнити Стерненка із СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Приморський райсуд під головуванням Віктора Попревича визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи. Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.