«Медзакупівлі» ще не отримали необхідні документи для поставки китайської COVID-вакцини

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» ще не отримало необхідного пакету документів для поставки вакцини китайської компанії Sinovac Biotech проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це «Медзакупівлі» повідомляють у Фейсбуці.

«Для прийняття товару ми очікуємо від постачальника надання повного пакета документів, які визначені договором. Також ми очікуємо надання даних щодо ефективності вакцини. Зазначені документи наразі не були надані», - говориться у повідомленні.

Зокрема, наразі відсутня інформація про реєстрацію вакцини в Україні. За умовами контракту, не менше ніж за 3 робочі дні до дати поставки постачальник (група компаній «Лекхім») серед інших документів зобов’язаний надати замовнику свідоцтво про реєстрацію продукції в Україні.

Також, відповідно до умов договору, встановлений показник ефективності вакцини має становити не менше 70% зниження захворюваності у досліджуваній групі в порівнянні з контрольною групою, що має бути підтверджено у плацебо-контрольованому клінічному випробуванні.

У «Медзакупівлях» повідомляють, що за умовами контракту поставка першої партії вакцин компанії Sinovac Biotech має відбутися не пізніше, ніж через 30 днів після реєстрації вакцини в Китаї. Останній зареєстрував препарат 5 лютого. Відповідно, перша партія вакцин повинна бути доставлена в Україну до 7 березня.

Читайте також: В Україні першу дозу COVID-вакцини отримали майже 12,5 тисячі осіб

Як повідомлялося, фармацевтична група компаній «Лекхім», яка є українським постачальником вакцини проти COVID-19 від китайської компанії Sinovac Biotech, просила перенести дату першої поставки на квітень.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що вакцина виробництва Sinovac буде поставлена в Україну протягом 30 днів від реєстрації. В першому транші очікується поставка 700 тис. доз вакцини.

10 лютого Національне антикорупційне бюро повідомило про початок розслідування стосовно закупівлі вакцин компанії Sinovac Biotech.