Уряд на суботньому засіданні виділив мільярд гривень на зарплати шахтарям

Уряд підготував зміни до державного бюджету на 2019 рік та виділив 1 млрд гривень на погашення зарплатного боргу перед шахтарями.

Про це написав у Facebook міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

"Сьогодні Кабмін передбачив 1 млрд грн на виплату заробітних плат та погашення заборгованості. Дана сума передбачена у проекті Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" за бюджетною програмою "Реструктуризація вугільної галузі", який схвалив уряд. Чекаємо швидких рішень у Парламенті", - написав Оржель.

Читайте також: Борги по зарплаті перед шахтарями в Україні перевищили 1 млрд грн – Укрвуглепрофспілка

Як раніше повідомляло агентство, заборгованість по заробітній платі на державних вугледобувних підприємствах України становить 1,2 млрд гривень, низка підприємств розпочала проведення протестних акцій.

"Наступного тижня - 16 жовтня - в Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів має бути розглянуте питання щодо ситуації, яка склалася з виплати заробітної плати та визначення подальших дій по розв’язанню даної проблеми", - констатували в Профспілці працівників вугільної промисловості України.