Мендель запевняє, що не відштовхувала від Богдана журналіста "Схем"

Відео

Прессекретар Президента України Юлія Мендель заявляє, що не відштовхувала телерепортера Сергія Андрушка, а зупиняла з міркувань безпеки глави держави.

Про це Мендель написала у Facebook з огляду на обурення з боку журналістів щодо її поведінки.

"У США «Ні» для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються. Бо особистий простір першої особи – це його/її безпека... Можливо, мої прохання дещо не дотягують до високих стандартів. Але й Сергій Андрушко – не найгалантніший джентльмен. На відео видно, що я його не штовхала і не кидалася, а зупиняла", - зазначила речниця глави держави.

За її словами, якщо ми "хочемо цивілізованої поведінки – давайте на цивілізоване «Ні» не накидатися на делегацію заради красивої картинки".

Як повідомлялося, журналіст Михайло Ткач написав на своїй сторінці у Facebook, що прессекретар Президента України Юлія Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання керівнику Офісу Президента Андрію Богдану в США. Цей пост викликав у соцмережах хвилю обурення поведінкою Мендель.