Нацслужба здоров'я оприлюднила вимоги до медичних послуг

Національна служба здоров'я України оприлюднила для громадського обговорення проєкт вимог до медичних послуг у рамках програми медичних гарантій на 2020 рік.

Про це повідомляється на сайті Національної служби здоров'я України.

"Вимоги до медичних послуг, які будуть надаватися за Програмою медичних гарантій, розроблені для закладів (надавачів медичних послуг), які бажають укласти договір з НСЗУ. Формувалися вимоги на основі галузевих стандартів, уніфікованих протоколів надання медичної допомоги, примірних табелів матеріально-технічного оснащення, інших чинних нормативно-правових актів та міжнародних рекомендацій, які регулюють сферу надання медичних послуг. Медичні працівники, які надаватимуть медичну допомогу за Програмою медичних гарантій, повинні відповідати єдиним кваліфікаційним вимогам, встановленим чинними нормативно-правовими актами України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Програма медгарантій включатиме певні стоматологічні послуги - НСЗУ

В НСЗУ наголосили, що вимоги окреслюють умови роботи надавачів медичних послуг за договором з НСЗУ і не є галузевими стандартами у сфері охорони здоров’я. Діяльність закладів охорони здоров’я і надалі регламентуватиметься чинним законодавством.

На сайті НСЗУ розміщені вимоги до надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій у 2020 році екстреної медичної допомоги, первинної медичної допомоги, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) меддопомоги, паліативної меддопомоги та реабілітації.