Сенцов не має наміру публічно обговорювати особисте життя

Український режисер і колишній політбранець Кремля Олег Сенцов не має наміру публічно обговорювати своє особисте життя.

Про це Сенцов заявив на першій після звільнення пресконференції у відповідь на запитання про нібито розкол в його родині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про своє особисте життя зі своїми навіть дуже близькими друзями я розмовляю украй рідко. Робити це в публічному місці серед малознайомих людей я не збираюся зовсім", - сказав Сенцов.

Читайте також: Сенцов назвав дату презентації своєї нової книги "Маркетер"

Як повідомлялося, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали. Сенцов відбував покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, Сенцов "письмово погодився на прийом їжі". Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу примусове годування".